Ephesus – The greek flavor | #Travelpost Part I

original-edit

Dupa cum va promisesem iata ca a venit vremea si pentru urmatorul #travelpost din categoria excursii in Turcia! Azi vreau sa va prezint orasul antic Efes:

Efes este un oras antic pe coasta de vest a Asiei Mici, la sud de Izmir. A fost întemeiat în secolul XI î.C. de colonisti ionieni (greci), devenind în cursul timpului unul din cele mai dezvoltate centre religioase si comerciale. S-a aflat, rind pe rind, sub diferite ocupații straine. Acest Templu al zeitei Artemis din Efes, una din cele sapte minuni ale lumii antice, a fost incendiat în anul 356 î.C. de un cetatean din Efes cu numele de Herostrat, din dorinta de a deveni celebru. Orasul a fost ocupat de romani în anul 133 d.C. devenind capitala provinciei romane Asia. A suferit pierderi însemnate la cutremurele de pamint din anii 358 si 365 d.C. In secolul VII d.C. Efesul a decăzut. (Wikipedia)

Tips: Ca sa ai o plimbare placuta, nu uita foto aparatul cu bateria incarcata, o palarie, un outfit cu umerii astupati (asta daca nu vreai sa te trezesti cu ei arsi de soare :) ), incaltaminte comoda si o sticla mare cu apa! Va propun sa il vizitati dis de dimineata pentru ca pe aria acestuia nu se prea gaseste umbra, si avind in vedere ca vara in Turcia sunt penste 30 grade C la ameaza. Sau puteti so faceti intr-o zi mai posomorita (daca dati de una :D ).

Port: Rochie Tally Weijl, Palarie, Pareo si Sandale Kipa Extra, Colier Bershka.

Nu uita sa apesi butonul “Follow” pentru a vedea urmatoarele #tripposts.

IMG_3858

IMG_3875

IMG_3894

IMG_3902

IMG_3900

Advertisements

One thought on “Ephesus – The greek flavor | #Travelpost Part I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s