Till Sirince Village! | #Travelpost Part II

 

E timpul pentru un nou #travelpost!!!

M-am ascuns azi de canicula de afara ca sa iti prezint inca doua locuri minunate pe care le poti vizita cind ajungi in Turcia. Ei bine, totul incepe de la #trippost-ul anterior despre orasul Efes. Datorita faptlui ca aceste locuri se afla aproape una de alta, voi incadra ultimele 2 excursii din acea zi intr-un articol:

casaAflata intr-un frumos parc localizat intre Efes si Seljuk (Turcia), este socotita, conform traditiei locului, drept locul in care Fecioara Maria si-a petrecut ultimii ani ai vietii pamantesti.  Locul, inconjurat de un brau gros de plante si pomi, este considerat sfant atit de crestini cat si de musulmani. Linistea asezarii nu poate fi tulburata nici macar de multimile de pelerini ce vin zilnic aici pentru inchinare. Conform traditiei crestine, Maica Domnului a fost adusa in Efes de catre Sfintul Apostol Ioan Evanghelistul, la scurt timp dupa Invierea din morti a Domnului Hristos, aici urmand a locuind pana la Adormirea ei.

In fiecare an, la data de 15 august – Praznicul Adormirii Maicii Domnului- clerici ortodocsi, catolici si musulmani conduc slujbele din capela. Aceasta slujba este una dintre foarte rarele ocazii in care cele trei confeciuni slujesc impreuna, in pace.

More info: Intrarea pe aria parcului este cu plata (un pret simbolic doar pentru maturi) iar imediat dupa parcare sunt instalate mai multe tablite pe care sunt scrise informatii in mai multe limbi. Este necesar sa ai cu tine o sticluta cu apa pentru a lua apa din izvorul care curge pe sub podeauna acestei case, se crede ca este vindecator, o multime de vizitatori sustinand ca au fost vindecati de anumite suferinte; si o batista sau un servetel pe care sa poti scri o dorinta, ca mai apoi sa o legi de peretele de jos a casei de linga izvor (vezi poze mai jos).

Vezi mai jos urmatoarea excursie ->

IMG_3820

IMG_3771

IMG_3777

The wish wall!IMG_3799

Dupa o excursie duhovniceasca am mers catre acest satuc situat pe un munte la 16 km distanta de casa Maicii Domnului. Acesta este satul primilor creştini, de origine greacă:klnCirkince care se traduce “urit” in Turca este prima denumire a satului pusa de cei din Efes care erau impotriva crestinismului. La inceputul anilor 1900 turcii au ajuns pe aceste tarimuri si uimiti de frumusetea lor, i-au schimbat numele in Sirince (frumos).  Legenda locului este mai captivanta pentru ca se spune ca Sirince ar fi fost cutreierat de Maica Domnului si Apostolul Ioan.

Printre casele albe cu obloane grele de lemn se zareste biserica Sfintul Ioan, din care nu a ramas decit o urma a cladirii ce odinioara ascundea picturi cu sfinti.

Pe langa ca, in Sirince domina faimoasa productie de vin de aici, atit din suguri cit si din fructe – mere, piersici, banane, mure, zmeura, afine, mandarine, pepene, portocale, cirese si visine, se mai poate spune ca satul este o destinatie pentru relaxare. Ideea de plimbare pe stradutele pitoresti ale orasului, admirind peisajul si eventual facind  cumparaturi te invaluie intr-o atmosfera de relaxare. Restaurantele de linga piata ofera o cina gustoasa impletita cu divertisment de seara. Iar tarabele de inghetate turcesti sunt acaparate de turisti datorita iscusintei lor de a pune ingheata pe corn : D

Nu uita sa apesi butonul “follow” pentru a vedea ce locuri frumoase ai de vazut cind ajungi in Turcia! Stay tuned ->

 

IMG_3916

IMG_3932

IMG_3935

IMG_4001

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s