Cum sa iti planifici singur(a) o calatorie perfecta in doar 10 pasi | #travel

3

Desi a trecut deja jumate din vara, tin neaparat sa iti prezint planul dupa care imi planific eu si familia mea calatoriile. Cu siguranta chiar daca ai fost deja intr-un voiaj vara aceasta nu e rau sa treci cu vederea peste acest plan, avind in vedere ca ar fi actual tot anul. :)

Mentionez ca la baza acestui plan sta experienta proprie. So, enjoy it:

!

Primul pas spre o calatorie reusita este sa identifici scopul acesteia; fie ca este vorba despre odihna, aventura, sau city break si shopping.

!

Fara ati cunoaste bugetul de care dispui pentru calatoria care o planifici, nu ajungi nicaieri. Asa ca calculeaza atent suma pe care esti gata sa o cheltui.

1

Scopul calatoriei tale este bine definit de destinatia care o vei alege, asa ca fii foarte precaut atunci cind o cauti. Documenteaza-te la cel mai inalt nivel nu doar despre regiunea in care pleci, ci si despre tara in sine. Aici mai adaug un subpunct: documentele. Informeaza-te despre actele de care ai nevoie ca sa ajungi la destinatie fara probleme.

2

Iti sugerez sa iti gasesti cazarea inainte de a te porni la drum si de ati gasi transport spre destinatie, pentru ca siguranta ca vei avea un acoperis deasupra capului in perioada aflarii tale pe un teritoriu strain iti va diminua din stresul de dinainte de plecare. Aici iti vin in ajutor citeva site-uri specializate ca www.booking.com, www.tripadvisor.com, www.airbnb.com, etc.

2

Dupa ce ai pus bine la punct locul cazarii treci la cautarea unui transport sigur si convenabil atit pentru perioada in care pleci cit si pentru bugetul tau. Daca ai posibiliatatea sa pleci cu masina personala atunci procura-ti un GPS (daca nu ai) si verifica traseul din timp, documentele si starea vehicolului. De asemenea, scrie-ti toate adresele importante ca hoteluri, magazine, service-uri auto, puncte medicale, restaurante etc. apropiate de traseul pe care trebuie sa il parcurgi si printeaza-ti harta in caz ca se defecteaza GPS-ul.

1

Chiar daca scopul calatoriei tale este bussinesul fa tot posibilul sa ajungi sa vizitezi macar o atractie turistica a locului, pentru ca nu degeaba sunt numite “atractii turistice”.

1

Nu stau sa iti explic de ce, vei trai si vei vedea :D (experienta proprie).

1

Cit mai apropae de ziua plecarii verifica vremea din regiunea in care urmeaza sa ajungi. Cu siguranta nu vreai sa ti se intimpe sa nu ai haine si lucruri adecvate vremii.

6

Pregateste-ti bagajul corespunzator vremii si ia cu tine DOAR STRICTUL NECESAR… crede-ma nu ai nevoie de toaaate. :D

P.S. Urmeaza si un post despre cum sa iti faci bagajul corect.

14

Tocmai dupa un somn bun si o minte odihnita te vei putea bucura de o plecare si calatorie fara stres.


Sursa poze: www.weheartit.comwww.pinterest.com si galerie personala.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s